התנגדות לצו ירושה הינה פעולה שניתן לבצע תוך 14 ימים ממועד הגשת הבקשה למתן הצו. כל אדם שרואה עצמו נפגע ממתן צו הירושה רשאי להגיש התנגדות, כשבאופן טבעי נדרשת עילה מוצדקת לכך. במשרד עורכי דין שפירא בוטרמן יסייעו לכם להבין האם אכן ישנה היתכנות למניעת הוצאת הצו.
מתי מוגשת התנגדות לצו ירושה?
* קיימת צוואה – צו ירושה מוצא אך ורק כשאין צוואה תקפה. אם קיים מסמך, ניתן להגיש התנגדות למתן צו הירושה. גם אם נעשה ניסיון להשמיד צוואה (ויש הוכחה לכך) ניתן להתנגד לצו הירושה.
* השמטת מידע – כשאחד היורשים על-פי דיני הירושה קטין, או אדם שמונה לו אפוטרופוס, והבקשה לצו הירושה לא מציינת זאת במפורש, תוגש התנגדות. הסיבה לכך היא שיורשים שלא מסוגלים לנהל את ענייניהם בעצמם (בין אם עקב היותם קטינים, ובין אם עקב מצב קוגניטיבי שחייב אפוטרופסות) זכאים למינוי מנהל עיזבון שישמור על האינטרסים שלהם.
* הסתלקות מהירושה – אם אחד היורשים ביקש להסתלק מהירושה, כלומר לוותר על חלקו (לטובת אדם ספציפי או לטובת כלל היורשים האחרים), ובכל זאת נכלל בצו הירושה, תוגש התנגדות.
* פגיעה בזכויות יורשים – גם כשצו הירושה לא כולל אדם אשר זכאי לחלק מהעיזבון – ידוע/ה בציבור, ילדים מאומצים, ילדים מנישואים קודמים ועוד – יש להגיש התנגדות כדי למנוע את קיפוח הזכויות.
* הבקשה כוללת יורשים שאינם זכאים לחלק מהעיזבון – למשל מי שטוען כי היה ידוע בציבור אבל לא ניהל חיים משותפים עם המנוחה, מי שלא נישאה כדין למנוח ועוד.
פעולה מהירה ביושרה מלאה
התנגדות לצו ירושה אפשרית כאמור תוך 14 יום בלבד. לאחר מכן ניתן להגיש בקשה לביטול צו ירושה, אבל חשוב לזכור שאם כבר הוצא צו, היורשים הנכללים בו רשאים לבצע פעולות שונות כך שעלול להיגרם לכם נזק בלתי הפיך. במשרד עורכי דין שפירא בוטרמן מודעים לכך כמובן, ולכן מציעים סיוע בהגשת ההתנגדות וייצוג בפני הערכאות השיפוטיות הרלוונטיות בזמינות גבוהה מאוד. פעולה מהירה, ביושרה מלאה, תורמת גם היא למניעת נזקים בלתי הפיכים, והחלק שלכם הוא לא להתעכב במימוש הזכות הבסיסית שלכם להתנגד לצו ירושה שעלול להיות מוצא על בסיס מידע לא נכון.