עריכת צוואה היא צעד מומלץ לכל אדם שמעוניין שנכסיו יחולקו בהתאם להעדפותיו ולא באופן השרירותי שקובע החוק. במשרד עורכי דין שפירא בוטרמן מסייעים לכל מי שרוצה לערוך צוואה לעשות זאת באופן מיטבי.
הדרכים השונות של עריכת צוואה
* צוואה בכתב יד – צוואה שכתובה כולה בכתב היד של האדם שעורך אותה. שימו לב: כתב היד חייב להיות ברור לחלוטין וקריא, על-מנת שלא יישאר מקום לספק לגבי רצונו של האדם. בכל מקום שבו יש תיקון בטקסט, מחיקה או תוספת, חובה לחתום ליד השינוי. כמו כן חובה לחתום בכל עמוד ולהוסיף גם את תאריך עריכת הצוואה בכל אחד מהעמודים שלה.
* צוואה בעדים – צוואה שהאדם שעורך אותה חותם עליה בנוכחות שני עדים. שימו לב: חובה להזמין את שני העדים לאותו מועד. אם צוואה מסוג זה נחתמת בפני אדם אחד בלבד, ובמועד שונה בפני עוד אדם, היא למעשה כלל לא תקפה. כמו כן אסור לחתום בפני עדים שמוזכרים בצוואה, וגם לא בפני מי שבני/בנות הזוג שלהם מוזכרים בה.
* צוואה בפני רשות – צוואה אשר נחתמת בפני סמכות משפטית. האופציה הנפוצה ביותר היא חתימה אצל נוטריון, אבל ניתן לבחור גם ברשם בית משפט, שופט, חבר בבית דין רבני וברשם לענייני ירושות. ניתן להגיש לסמכות המשפטית צוואה כתובה ואפשר גם לומר בעל פה את הוראות הצוואה.
* צוואה בעל פה – צוואה שנערכת כשאדם מאמין כי הוא על ערש דווי וכי זוהי הדרך היחידה לערוך צוואה. במקרה כזה נדרשים שני עדים המתעדים את דברי המצווה (רצוי גם בווידאו). אם האדם נשאר בחיים, צוואה מסוג זה מתבטלת אוטומטית לאחר 30 ימים.
ייעוץ צורני ותוכני
החוק לא מחייב עריכת צוואה בעזרת עורך דין, אבל כדאי לקחת בחשבון שצוואה שנערכת באופן לא מקצועי (ולא בפני רשות) אינה מוגנת היטב בפני התנגדויות שעלולות לצוץ. בנוסף, עורך דין אחראי לא "רק" יבטיח צוואה שעומדת בכל כללי החוק, אלא יסייע גם בפן התוכני, כולל הפניית תשומת הלב לסוגיות שאדם ללא ניסיון בתחום עלול לפספס. במשרד עו"ד שפירא בוטרמן כבר סייעו לאנשים רבים לערוך צוואה, ברגישות ובמקצועיות.